OLDEN STALLTJENESTER
OLDEN STALLTJENESTER
Meny
 
Hestene mine
Stubberuds Marion
F.2016
Latvisk Sportshest

Som 2 åring ble Marion mishandlet av noen veldig slemme mennesker. Politiet fikk tak i de som var slemme mot Marion og han som eide den ene stallen jeg jobbet på i Kongsberg overtok henne. Marion sto nærmest ubrukt frem til hun var 4 år, da ble hun prøvd i rideskolen uten at det var suksess. I Januar 2020 red jeg henne på en sprangtrening for treneren min. Han sa "kjøp henne". Jeg lo det vekk. Jeg ville ikke ha den uoppdragne, feite, sprellende unghesten. 1 uke senere sto jeg med passet hennes i hånden, Marion var blitt min!

Marion er en stor hest med mye personlighet. Det tok meg tid å vinne tilliten hennes. Hun har gått 1.10 sprangbaner, med kapasitet for mer. Vi tar det rolig med treningen, og stresser ikke. Målet for 2022 er å starte et par stevner. Vi fokuserer mest på å ha det gøy sammen. Marion er en fornuftig hest, men er fortsatt veldig ung i hodet. Det merkes at denne hesten ikke var mye håndtert før hun kom hit. Hun tror ofte at hun er sjefen, og henger veldig etter i utdanningen.

Marion er min ridehest, og jeg håper hun skal bli en stødig og god ridehest, som jeg kan starte litt stevner med for moro skyld. Jeg håper også at elevene mine kan ri henne etterhvert.
Marion og Veslemari sammen i Kongsberg. Veslemari er 125cm høy, Marion er endel større...
Fossengs Veslemari (Vesla)
F.2003
Nordlandshest/Lyngshest

Veslemari var min aller første ponni! Hun ville bare løpe og var nærmest umulig å holde igjen. Folk lo nok godt av min far som kjøpte en slik ponni som førstegangsponni. Når jeg fikk henne kunne vi ikke så mye noen av oss, vi lærte av hverandre. Begge to likte fart og spenning, vi var en skikkelig match.

Vesla ble Årets Hest i 2016, tok bronse i NM for nl i 2018, merittlista hennes er lang. Sammen har vi fått prøvd oss på Skeid, Agility, Sprang, Dressur, Feltritt, Galoppløp, Travløp og Mounted Games.

I 2018 solgte jeg Veslemari, året etter kjøpte jeg henne tilbake. Savnet ble for stort, vi er uadskillelige!

Veslemari er den perfekte terapihest. Hun har deltatt på utallige festivaler og arrangementer, og er godt rutinert. Hun har blitt roligere med alderen. Hun har gjennomgått flere tester for å vise at hun klarer å være terapihest. Hun har bevist at hun holder hodet kaldt i de fleste situasjoner. Hun er en uproblematisk hest!